Wanneer kunnen kinderen beginnen met zwemles?

Rustig uit eten naast het water is er niet meer bij

Heb je wel eens nagedacht over zwemles voor je baby of peuter zodra hij kon lopen? Vorige week gingen we met mijn ouders en zusjes uit eten, omdat één van mijn zusjes geslaagd is. Het was een super gezellig terras aan een haventje. Gezellig met die bootjes en het klotsende water tegen de kade. Beetje lastig alleen dat mijn dochter mee was. Ik eet graag rustig mijn eten op mijn stoel, zij helaas niet. Dus zodra ze weer een hap gedaan had, sprong ze van schoot (er waren geen kinderstoelen) en hup er vandoor! Gelukkig was mijn vader mee, die vindt het heerlijk om met haar rond te sjouwen. Maar ik zag ineens voor me hoe dat straks gaat op vakantie… Wil je lekker samen ergens wat eten bij water? Vergeet het maar! Opletten geblazen, hoor.

Zwemles voor baby’s

Ik zag eens dit filmpje van een baby die zichzelf om kan draaien. “Hoe kan je een baby dat al leren?” dacht ik bij mezelf. Het lijkt me wel super handig. Dan hoef ik niet meer zo op te letten als er water in de buurt is. Je hoort soms de gekste verhalen van kinderen die al in een badje met 20 cm. water verdrinken. Ik moet er niet aan denken. Daarom vroeg ik me af, hoe vroeg kan je kind beginnen met zwemles?

Wanneer kunnen volgens jou kinderen het beste beginnen met zwemles?

 

 

2 antwoorden
 1. Sterre
  Sterre zegt:

  mag ik heel even klagen?

  Ik word zo moe van die trend om alles maar te willen oplossen als ouder. Accepteer dat je pas met 3 jaar aan zwemles (kan je ook zelf aanleren trouwens) gaat beginnen. Tot die tijd: succes en sterkte. Dat hoort er nu eenmaal bij.

  Beantwoorden
  • Lisa Drijfhout
   Lisa Drijfhout zegt:

   Hoi Sterre,
   Haha, ja precies. Dat blijkt dus ook wel uit onderzoek in het hierop volgende blog. Daarin wordt zwemmen zelfs pas aangeraden vanaf 5 jaar!
   Groetjes Lisa

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *