Vroeger was alles beter

Vroeger was alles beter. Vroeger had je nog overal tijd voor, kon je nog rustig op straat spelen. Vroeger aten mensen tenminste nog gezond en had je nog oog voor elkaar in plaats van je smartphone. Oh ja, vroeger… Zucht.

Haha, hoor ik hier nou m’n oma praten? Nou, eigenlijk niet. Ik denk het zelf ook best wel vaak. In mijn beleving hadden mijn ouders het echt niet zo zwaar met opvoeden (ik was ook héél erg lief natuurlijk). Mijn ouders hoefden nog niet allebei te werken om rond te komen. Zij hoefden als opvoeders ook zéker niet zoveel keuzes te maken. Élk moment van de dag. Nee, mijn vader en moeder waren láng niet zo druk als Douwe en ik nu.

Of was dat gewoon hoe ik het zag als kind? Door mijn mooie roze Barbie bril (too bad dat ik die niet echt had). Tja, als ik er wat langer over nadenk.. misschien is er toch niet zoveel veranderd. Al leven we wel in een andere tijd. Interessant om eens te kijken waar dat aan ligt. En hoe we dat dan zelf hebben ervaren als kind.

De Q van deze week is een multiple choice vraag (en meerdere antwoorden zijn mogelijk). Leuk om een mini-onderzoekje te doen onder vaders en moeders die ons blog lezen.

Hoe ben jij opgevoed?

a. Ik mocht mee bepalen welke keuzes er werden gemaakt
b. Mijn ouders lieten zien hoe het moest, zij waren rolmodel
c. Ik mocht zelf keuzes maken, kritisch zijn was daarin belangrijk
d. Mijn ouders maakten keuzes, ik volgde hen

Reageer hieronder welke stelling(en) op jouw van toepassing zijn! Woensdag meer over waarom jij zo bent opgevoed.

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *