Wie voedt jouw kind op?

In januari schreef Lisa een pleidooi om als ouders meer met elkaar te communiceren. We leven tenslotte met elkaar samen en mogen ons daarom best wat meer verantwoordelijk voelen voor elkaar. Ook op het gebied van kinderen en opvoeding.

Verschillende opvoeders

Deze week staan we stil bij de verschillende ‘opvoeders’ die jouw kinderen beïnvloeden. Als ik daar voor mezelf over na denk dan kan ik wel en rijtje noemen. Ouders, schoonouders, vaders en moeders van klasgenoten, mensen in de kerk, vrienden, mijn eigen kinderen. En ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet altijd positief vind. Ik zit niet altijd te wachten op, ongetwijfeld goed bedoeld, maar toch ongevraagd advies van een schoonmoeder. En ook over de invloed van kinderen en ouders uit de buurt op mijn kinderen heb ik wel eens mijn twijfels. Daarnaast is er nog een  andere groep opvoeders, zoals de juf op school, de leider van het voetbalteam, en de meester in de zondagschool. Deze mensen zijn zelfs aangesteld om je kind iets te leren! Maar doen ze dat wel op de manier die ik wil?

Hoe voedt je samen op?

Opvoeden blijkt echt iets te zijn wat je niet alleen kunt doen. Tenzij je je kind op sluit in je huis natuurlijk, maar dat wil je ook niet. Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn kinderen positief beïnvloed worden door de verschillende opvoeders die zij tegen komen? Wat zijn jullie ervaringen daarmee? De quest van deze week is een oproep om jouw ervaringen te delen!

Hoe merk jij dat jouw kinderen beïnvloed worden door de verschillende opvoeders die zij tegen komen?

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *