Verken de wereld

Als ik er iets is dat ik leer van Anouk is het wel de onbevangenheid waarmee ze de wereld ontdekt. En dat zie ik vooral in eten. Inmiddels leert ze een beetje wat ze lekker vindt en wat vies is (zoals stenen, gras en spullen uit de prullenbak). Maar haar gezicht als ze weer iets nieuws op haar bord krijgt en het enthousiasme waarmee ze het eet: geweldig!

Van Anneke kregen we deze weekendtip mee:

“Stap eens uit je comfortzone en doe iets waardoor je kind een andere cultuur leert kennen.”

Dat kan een praatje zijn, een winkel met ‘vreemde dingen’ bezoeken, ander eten eten, samen begroetingen in een andere taal leren, een poster over een land of cultuur maken.” 

Het is super leuk om weer eens op gelijk level te zitten met je kind: allebei iets nieuws leren is een hele ervaring. Zo kocht ik laatst voor het eerst kaki-fruit en een pomelo. Nou, dan weet je als volwassene ook even weer hoe het is om iets nieuws te eten! Ik wist niet wat ik mee maakte. Best spannend ook! En dat is dus everyday life voor Anouk! Nou, ik ga boodschappen doen, eens kijken welke andere cultuur ik in huis kan halen! 좋은 주말*!  

*’Fijn weekend’ in het Koreaans 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *