Tips voor betrokken vaders

Vaders hebben jullie jezelf een beetje herkend in de blog van woensdag? En jullie, moeders? Nog een debat gevoerd met je man over de tijdsverdeling tussen jullie beiden ten aanzien van de opvoeding van jullie kids? Ik hoop dat de blog in elk geval jullie gedachten en gesprek op gang heeft gebracht.

Nu tijd voor de weekendtip, want hoe ga je in de praktijk een betrokken vader zijn? Hier een paar leuke tips:

  • Een betrokken vader wordt je niet in 10 minuten per dag. Vooral als kinderen jong zijn is het belangrijk om vaak en veel tijd aan je kind te besteden. Een papa-dag, papa-middag of leuke papa activiteit is een mooie en leuke manier om tijd met je kind door te brengen.
  • Wij vaders doen het nu eenmaal heel anders dan moeders. En dat is ook prima! Dus blijf je eigen ding doen, ook als moeder ongerust laat weten dat het allemaal wat minder ruig en druk moet. De wereld vergaat niet (direct ;), moeders!
  • Aandacht en liefde geven kan op vele manieren. Moeders doen dat vaak door te knuffelen, vaders knuffelen minder. Maar wist je dat stoeien een hele goede manier is om je kind dezelfde aandacht en liefde te geven? Dus je weet wat je als vader vanavond te doen staat!
  • Trek er dit weekend eens op uit met je kind. Lekker het bos in, een balletje trappen bij de pannakooi, een eind fietsen, mountainbiken, vissen of boomtikkertje doen in het park.

Veel plezier dit weekend!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *