Tijd met God in je gezin

Eigenlijk ben ik niet eens heel druk, maar soms lijkt het alsof ik de agenda van de minister president heb overgenomen. My, my, ik probeer nu al een tijdje – lees gerust twee maanden – een afspraak te maken met een vriendin. Gewoon voor een kopje koffie, niet heel spannend ofzo. But to get there.. zucht. Elke keer komt er weer iets tussen. Gevalletje dubbele afspraak (en dat zelfs twee keer *schaaam!*), ziekte van Anouk en vervolgens van mij. Legitieme redenen wel (nouja, dubbele afspraken plannen is gewoon dom). Onze mannen zijn er nu zelfs tussen gekomen, ze hebben samen een afspraak met ons vieren gemaakt. Eindelijk was het zover, bedenkt deze week een kind op de opvang dat het wel leuk is om het kind van onze vrienden van de glijbaan te duwen. Dikke hersenschudding natuurlijk. Weer geen afspraak.

Net als dat ik tijd met vrienden door wil brengen, vind ik het belangrijk om tijd met God door te brengen. Even ‘stille tijd’ houden. Maar dat blijkt elke keer lastig. Anouk wordt vroeg wakker, een vriendin komt langs, ik moet nog een blog schrijven, het is nu té lekker weer, de was moet gedaan worden en dan heb ik zelfs nog maar één kind. Trouwens, wat moet ik dan doen tijdens ‘stille tijd’? Een half uur bidden? Alleen maar Bijbellezen?

Ik ben erg benieuwd hoe jij stille tijd houdt en hoe doe je dat met een gezin? Hoelang en wanneer houd jij stille tijd? Doe jij dat mét of zonder kids? Wat werkt goed bij jullie thuis?

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *