Wat vind jij, kan je tè veel cadeaus geven?

In deze tijd van het jaar schreeuwen de winkels: “Koop hier cadeaus! Nu! En Veel!”. Natuurlijk was ik me er altijd wel bewust van, maar nu ik moeder ben nog meer. Zelfs tijdens het boodschappen in de supermarkt, kom ik mooie cadeaus tegen die mij willen hebben. Of die ik moet willen hebben. Of.. nou ja je snapt het.

Cadeaus geven met een reden

Inmiddels heb ik al heel wat cadeaus voor Anouk gescoord. Allemaal met een reden, hoor. De ene is voor Sinterklaas, nog één voor in de schoen en ook alvast voor Anouks verjaardag (in december). Eigenlijk heb ik nu al veel te veel in huis. Maar voor elke gelegenheid moet je iets hebben, toch?

Dat zette me aan het denken. Kan je tè veel cadeaus kopen voor je kind? Raakt je kind dan verwend? Ik merk vooral dat ik het zelf onhandig vind als er heel veel speelgoed in huis ligt en waar je het dan allemaal moet laten. Wij hebben niet zo’n groot huis, dus dan is het al snel vol. En tussendoor cadeaus geven vind ik heel leuk, maar ik heb altijd het idee gehad dat je een cadeau moet krijgen voor een speciale gelegenheid of als je iets uitzonderlijk goeds hebt gedaan. Al moet ik zeggen dat ik het wel heel leuk vond als er iemand bij ons thuis kwam en die had iets lekkers of een kleurboek voor ons meegenomen. Nog steeds vind ik het trouwens heel leuk als ik iemand uitnodig voor koffie en diegene neemt iets voor me mee als verrassing. En juist niet omdat ik het van hem verwachtte.

Lekker verwennen of te verwend?

Ik wil ook wel eens tussendoor een cadeautje geven, uit liefde. Maar het is het niet zo dat wanneer tè veel cadeautjes, dat je dan verwend raakt. Hoe denken jullie daarover? Kan je kind verwend raken als je hem of haar zomaar iets geeft? En bij hoe veel of hoe vaak moet je het dan houden? Wat vind jij?

Mijn Quest aan jullie is daarom: Kan je tèveel cadeaus geven aan je kind?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *