Maak jij je zorgen over sexting?

Een onderwerp die de laatste tijd veel aandacht krijgt is het gebruik van mobiele telefoons door tieners. En niet alleen dat het zo super veel en vaak door tieners gebruikt wordt, maar ook dat zij het gebruiken voor sexting. Veel ouders (en ook andere opvoeders en zelfs de overheid) maken zich zorgen over dit fenomeen.

Wat is sexting

Sexting staat voor  de samenstelling van de woorden ‘sex’ en ‘texting’. Het betekent dat tieners sexy foto’s van zichzelf naar hun vriendje of vriendinnetje sturen. Vaak doen tieners dit wanneer ze hevig verliefd zijn en denken zij niet altijd (goed) na over de eventuele gevolgen. Of zijn de tieners, zoals één van hen zelf omschrijft ‘” jong, verliefd, naïef en onzeker”.

Wat moet ik doen?

Als ik de verhalen die in het nieuws komen lees, dan slaat de schrik me soms om het hart. Stel je voor dat het mijn of jouw kind is waarvan opeens een sexy foto op internet verschijnt. Of via via bij jou, één van je andere kinderen of je familie of vrienden belandt? Of dat (profiel)foto’s van jouw dochter misbruikt worden? Bijvoorbeeld op social media profielen waar betaalde sex wordt gepromoot, zoals je vorige week in het nieuws hebt kunnen horen?

Ik vraag me af wat ik moet vinden van sexting en wat ik er mee moet richting mijn eigen opgroeiende kinderen. En ik weet dat dit niet alleen een vraag is die mij bezighoudt. Voor veel ouders, maar ook andere opvoeders en de overheid is het een grote vraag hoe we met elkaar om moeten gaan met sexting. Daarom leggen we vandaag die vraag ook aan jullie voor:

Hoe moeten ouders, opvoeders en de overheid om gaan met sexting door tieners?

Laat weten hoe jij hier naar kijkt en wat in jouw ogen goede manieren zijn om hier mee om te gaan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *