Hoi! Wij zijn Wilhelm en Lisa van Nederlands leukste opvoedblog!

Ons blog is dé plek waar ouders elkaar inspireren voor hun opvoeding. Opvoeden doen we met elkaar, allemaal in onze eigen thuis-praktijk. Daarnaast is opvoeden niet (alleen) een zaak van experts, wetenschappers en professionals.
Wij vinden dat elke opvoeder zichzelf als pedagoog zou moeten zien. Zodat hij of zij kan zeggen: “Pedagoog, dat ben ik!”

Hoe het begon

Elke dag merken we in onze eigen gezinnen weer hoe leuk, uitdagend en soms ook tenenkrommend opvoeden is. Wij zijn beiden getrouwd en ouders van een stel prachtige kids, maar ondanks onze ervaring en opleiding, weten we lang niet altijd of we het goed doen of wát we moeten doen. Tijdens onze studie Pedagogische Wetenschappen spraken we hier al veel over en ontstonden de eerste ideeën om een plek te creëren waar ouders met elkaar hun ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren. De inzichten en resultaten van wetenschappelijk onderzoek zijn vaak zo interessant, maar vaak lastig te vatten of in de praktijk te zetten. Wij presenteren onderzoek zo, dat het voor iedereen begrijpelijk én toepasbaar is.

Het concept

Iedere maandag posten we hier een prikkelende opvoedvraag of -kwestie, de Quest. We horen daarover graag jouw mening en ervaringen. Op woensdag lees je de Blog die verder ingaat op de Quest en op vrijdag geven we een Weekendtip zodat je er in het weekend zelf mee aan de slag kunt.

Meer weten of leren?

Boek ons dan voor een inspirerende lezing, actieve workshop, leerzame opvoedcursus, interactieve ouderavond of spetterende ouder/tieneractiviteit. Je kunt ons bereiken via ons contactformulier