Je focus bepalen

Ah! Wat een heerlijk weertje! Een perfect moment om onder het genot van een ijsje en je partner deze weekendtip met elkaar te bespreken.

Waar willen jullie op focussen in jullie opvoeding?

Maak daarvoor eerst eens een lijstje met wat je belangrijk vindt.
Bijvoorbeeld we vinden het belangrijk dat onze kinderen…

 • gastvrij zijn;
 • structuur hebben;
 • lichamelijk goed ontwikkeld zijn;
 • goede voeding eten.

Je kunt misschien nog wel veel meer bedenken, maar beperk je lijstje tot maximaal tien dingen. Kies er dan één of twee uit het lijstje waar je de komende maanden op willen focussen. Kies hier zelf een overzichtelijke periode voor, wil je er een week, twee maanden of een half jaar op focussen? Bedenk wat je zou kunnen doen om je daarop te kunnen focussen. Kies je bijvoorbeeld lichamelijke ontwikkeling, dan wil je het bevorderen dat je kinderen naar sport gaan en elke dag een uur bewegen. Kies je gastvrij zijn, dan laat je je kinderen vaak met een vriendje spelen of iemand uitnodigen die hij of zij nog niet zo goed kent. Doe het niet te uitgebreid en je hoeft er geen doelstelling van te maken. Als je voor jezelf maar een beetje concreet hebt gemaakt waar je op wilt focussen in je opvoeding.

Misschien wil je zelf juist wel meer rust en tijd nemen voor je kinderen. Denk dan ook eens over na of je overwerken of de was doen wel echt zo belangrijk vindt.

Deze week heb ik verteld over mijn en onze focus, wat wordt die van jou?

2 antwoorden
 1. PRS
  PRS zegt:

  Hele goeie dit! Ik ben in januari moeder geworden en in tegenstelling tot veel van mijn vriendinnen gewoon weer aan het werk. Ik ben leidinggevende en heb veel passie voor mijn werk. Ik geloof dat God me roept voor het bedrijfsleven, maar ik ben in mijn stille tijd over dit onderwerp veel aan het nadenken. Hoe gaaf m’n werk ook is, childhood komt nooit weer terug. Dus ik wil heel bewust de tijd met mijn zoon koesteren en af en toe een meeting even opschuiven of taken delegeren aan mijn hele capabele team als dat qua timing voor hem beter uitkomt 🙂

  Beantwoorden
  • Lisa Drijfhout
   Lisa Drijfhout zegt:

   Prachtig om te lezen hoe je hier mee bezig bent! Ik denk dat je hiermee een juiste focus hebt gekozen. Zowel in je werk als thuis. Ik ben ook na mijn verlof direct weer aan het werk gegaan. Ik zou het niet willen missen, maar inderdaad, ik wil ook zeker de ontwikkeling van mijn dochter niet missen. Soms moet je dan een beetje schipperen, maar als je een capabel team hebt, wordt het daar wel een stuk makkelijker van. Veel zegen gewenst in elk geval! Ik ben benieuwd hoe het uitpakt 🙂

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *