I like social media!?

Dat moet geliked worden!

Je kent het vast: je bent heerlijk op vakantie en geniet enorm van je prachtige kids die helemaal op gaan in alle nieuwe en mooie dingen die zij tijdens deze vakantie meemaken. Uiteraard post je af en toe een leuke foto van een vakantiemoment op Facebook of Instagram. Zo krijgen al die leuke mensen met wie jij contact hebt ook iets mee van de gezellige familytime die jij hebt met je gezin. En wat te denken van het eerste hapje, eerste stapje of die schattige blik van jouw kind. Dat moet gedeeld worden en (hopelijk) veel geliked!

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Ik merk dat je er veel leuke en goede dingen mee kunt doen. Maar wanneer het gaat om mijn eigen kinderen komen er allerlei vragen bij me op. Hoe ga ik online goed om met mijn kinderen? Wat kan ik wel en niet posten? Wat vinden anderen van die in mijn ogen leuke en schattige berichten? En vooral: is het leuk en goed voor mijn kids dat ik dat doe? Pfff, die leuke social media geven me toch wel hoofdbrekens.

“Beter post je dat niet!”

Mijn oudste twee tiener kinderen zijn er niet echt een voorstander van dat ik foto’s waar zij op staan online plaats. “Beter post je dat niet”, hoor ik dan af en toe. En dat zet mij  aan het denken. Tieners kunnen hun mening geven en aangeven of ze het wel of niet leuk vinden dat ik iets ván of óver hen post. Mijn jonge kinderen kunnen of doen dat nog niet. Heb ik hun toestemming ook nodig om iets online te plaatsen?

Laat me eens weten hoe jullie hier over denken. Reageer met jouw ideeën en ervaringen op de Quest van deze week:

Iets van je kind posten op social media mag alleen als je kind daarvoor toestemming geeft!

Ben jij het hiermee eens?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *