Hoera een zusje!

Hoe bereid je jouw kind voor op de komst van een baby?

Het is groot feest bij ons! Afgelopen week werd ik vader van een prachtige dochter. Zo’n klein meisje is natuurlijk helemaal fantastisch, schattig en mooi! De andere kinderen vinden dat ook, maar hoe is het om een zusje (of broertje) te krijgen voor een kind? Hoe bereid je hen er op voor? Deze week staan we daarom stil bij de komst van een baby in je gezin.

De geboorte van onze dochter is opnieuw een bijzondere gebeurtenis in ons gezin. Onze kinderen keken al weken vol verwachting uit naar de komst van de baby.  Op de dag van de bevalling liepen ze vol spanning rond op school en bij de oppas. Vervolgens waren ze ’s avonds ze superblij dat ze hun zusje konden aanraken, kusjes geven en knuffelen. Ze raakten maar niet uitgepraat en uitgekeken. Het duurde die avond dan ook erg lang voordat ze in slaap vielen.

Wanneer er in je gezin een kindje wordt geboren betekent dat voor een ouder broertje of zusje een flinke verandering. Enerzijds schept de eerste aankondiging van de zwangerschap veel verwachting: wordt het een jongetje of een meisje? Hoe zal de baby er uit zien? Daarbij is de geboorte van de baby zelf reden voor feest, cadeautjes, koekjes bakken met de kraamverzorgster en natuurlijk beschuit met muisjes. Een groot feest dus!

Aan de andere kant kan de komst van de baby het spanning oproepen bij je kind. Hij of zij is niet langer het enige of jongste kind. En vanaf de dag van de geboorte moet hij aandacht van vader en moeder delen met zijn kleine broertje of zusje. Het is als ouders goed om stil te staan bij de gevolgen die dit heeft voor jonge kinderen. Deze week kijken we hoe je jouw kind goed kunt voorbereiden op de komst van een baby. We trappen de week vandaag af met deze quest:

Op welke manier bereid jij je kind voor op de komst van een broertje of zusje?

Laat ons weten hoe jij dat hebt aangepakt of denkt aan te gaan pakken wanneer het in jouw gezin zover is!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *