Hoe begeleid jij jouw kind online?

Schermen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons huishouden. En trouwens ook niet uit de rest van ons leven. Waar we wonen, werken en verblijven: overal zijn schermen. Je mobiele telefoon, de laptop, tablet en tv.  Twee week weken geleden was ik in de IKEA met mijn jongste zoon. Terwijl ik aan het kijken was naar een nieuwe kledingkast ontdekte hij 2 meter achter mij een scherm waar hij met zijn vinger lekker op kon swipen om een puzzel te maken en met zijn vinger mooie tekeningen kon maken. Best handig als je als ouder even goed wilt uitzoeken welke kast nu het beste past en welke dingen je er wel of niet in wilt hebben.

Thuis is de tv of tablet ook best een handig ding als je kinderen moe zijn en je ze even tot rust wilt laten komen. Of als jezelf even iets in huis wilt doen en je kinderen zich vervelen. Wat ik mij als ouder afvraag is hoe ik er voor zorg dat mijn kinderen wanneer ze achter een scherm zitten de juiste dingen doen en zien? Het scherm bij de de IKEA is vooral leuk en educatief voor mijn kind, maar hoe zit dat met de tablet, tv en laptop thuis? Er zijn nogal wat spellen, filmpjes en programma’s die content bevatten die niet bepaald geschikt zijn voor kinderen. Hoe voorkom ik dat mijn kinderen wanneer ik eten kook, de was opruim, of als ze ’s ochtends vroeg uit bed gaan en de tv (al dan niet stiekem) aanzetten, dingen zien of doen achter het scherm die ik niet wil?

De quest van deze week: hoe begeleid of bescherm jij jouw kind(eren) in wat ze zien online en op tv?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *