Even bijspijkeren: college over pubers

Deze week viel er op ons blog veel te leren over het puberbrein en hoe dat werkt. Een boek dat ik daarbij gebruikt heb is het boek van Eveline Crone “Het sociale brein van de puber”. Ik beloof dat ik het vanaf nu niet nog eens zal noemen, maar dat boek is nog steeds echt een aanrader!

Ik zag deze week ook een interessante lezing van Jelle Jolles over pubers en hoe de omgeving daar invloed op heeft. De lezing was wel gericht op professionals, maar dat zijn ouders in principe ook, toch? Haha!

Plan dit weekend dus 20 minuutjes vrij om de lezing te zien en met je eigen brein bezig te zijn.

Hij geeft ook hele praktische tips, vind ik, over hoe je kunt omgaan met het puberbrein. Dus een goed vakantie-weekend-tipje, dacht ik zo!

Jelle geeft trouwens wel vaker lezingen. Wil je er eens heen, laat dan hieronder een berichtje achter, dan geven we je een seintje als er weer één komt! Je kunt ons natuurlijk ook vragen om een workshop te komen geven over pubers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *