De perfecte tip

Het zal je niet verbazen: Ik wil een goede moeder worden.
Maar ik wil geen perfecte moeder zijn, want dat is geen realistisch plaatje. Al moet ik zeggen dat het plaatje bij de blog mij erg aansprak… ik houd namelijk heel veel van rood haar, haha! Hoe dan ook, een goede moeder wórden kan ik wel. Door elke keer een stapje in de goede richting te zetten. Ik neem mij gewoon voor om béter te worden en niet perfect.
Mijn nieuwe voornemen wordt dus: minder afhankelijk zijn van mijn social media. Hè, dat geeft al veel meer lucht. Veel beter dan dat ik helemáál geen telefoon meer mag gebruiken in het bijzijn van Anouk. Het is wel een lange termijn voornemen. Ik haal het niet zomaar. Dus moet ik op de korte termijn kleine stappen zetten.

Daarom lijkt het me leuk om de rollen een keer om te draaien. Dit keer geef ik geen Weekendtip aan jou, maar wil ik vragen of jij er één hebt voor mij! Help mij een stap te zetten in de goede richting, om minder afhankelijk te zijn van social media.

Trouwens, ik heb al één kleine -maar voor sommigen (ik dus) een hele grote- stap gezet:
Elke nacht leg ik mijn telefoon aan de oplader in de kamer. Niet meer in mijn slaapkamer. Nee, gewoon in de woonkamer. Wat een verrijking! Ik kom op de briljantste ideeën als ik nog een beetje in het donker lig na te denken. Er ligt zelfs weer een boek om m’n nachtkastje, die ook nog eens gelezen wordt! En nog een voordeel: het eerste wat ik zie is mijn man en niet Donald Trump. Sowieso +1! En de tweede die ik ‘s ochtends zie is mijn dochter in plaats van #crazycatlady. Beter? Veel beter!

Geef hieronder jouw ultieme social media weekendtip aan mij! Wat doe jij om minder aan je telefoon vast te zitten? 

Wie weet kan ik het toepassen in mijn leven en lees je het terug in een volgende (social) media blog!

9 antwoorden
 1. Mariske
  Mariske zegt:

  Inderdaad s nachts telefoon niet in de slaapkamer. En ik zet mijn telefoon vaak op stil en leg m dan even uit het zicht. Zo schrik ik niet op bij elk appje of melding 🙂 eventueel zou je denk ik je toon voor bellen wel aan kunnen zetten, zodat je dat niet mist.

  Beantwoorden
  • Lisa Drijfhout
   Lisa Drijfhout zegt:

   Hmm.. ja, het geluid en meldingen heb ik al uit staan bij alles. Maar alsnog kijk ik dan heel vaak om toch te kijken of er een berichtje is binnen gekomen. Misschien moet ik m inderdaad wat vaker uit het zicht leggen. Op de gang ofzo..

   Beantwoorden
 2. Danielle vdM
  Danielle vdM zegt:

  Voor elke minuut op je telefoon ook een minuut boekje lezen (oid) met je kindje. Gezien het feit dat Milou nog in de knisperboekjes zit soms best een uitdaging 😉

  Beantwoorden
  • Lisa Drijfhout
   Lisa Drijfhout zegt:

   Haha! Goede consequentie! Heb je dit zelf ook gedaan?
   Gelukkig ben ik uit de knisperboekjes, maar de spanningsboog is nog niet veel langer moet ik zeggen 😛

   Beantwoorden
   • Danielle vdM
    Danielle vdM zegt:

    Soms lukt het, maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het niet altijd lukt. Ach ja, wij zijn ook maar mensen. Volgende dag nieuwe ronde, nieuwe kansen 🙂

    Beantwoorden
 3. Wilhelm
  Wilhelm zegt:

  Ik zet af en toe mijn mobiel bewust uit zodat je niet continu gebeld, geappt ect wordt. Even je internet/Wi-Fi uitzetten kan ook heel handig zijn. Dan kun je wel gebeld worden, maar hoor je niet continu je telefoon bliepen bij een appje ed.

  Als je het lastig vindt kun je ook met je partner afspreken dat hij/zij jouw telefoon tijdelijk in beheer neemt zodat jij wat leuks met je kind kunt gaan doen. Dan kun jij je focussen op je kind ipv je telefoon. Dat helpt bij onze pubers erg goed als het gaat om hun huiswerk, dus waarom niet voor volwassenen 😉

  Beantwoorden
  • Lisa Drijfhout
   Lisa Drijfhout zegt:

   Ah! Die laatste is echt een goeie, Wilhelm! Geeft stiekem ook wel rust. Heeft toch even iemand anders de verantwoordelijkheid voor het apparaat 😉 Maar hoe doe ik dat overdag als ik alleen ben met Anouk?…

   Beantwoorden
 4. Henrieke
  Henrieke zegt:

  Mijn oudste dochtertje (2 jaar) zegt nu zelf tegen mij: ‘even tewefoon weg, mama!’ En pakt mjjn mobieltje uit mijn hand en legt die aan de kant. Haha oeps😰😶😅
  Wij hebben nu ook als regel: onder het eten geen tel. En dan leggen we ze ook echt weg op een kast.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *