Bijbel lezen met kinderen schiet er vaak bij in

Ik typ deze blog vanaf mijn vakantie in Frankrijk. Ik zal niet heel vervelend doen, maar het is hier prachtig! En wat heerlijk om gewoon alle tijd te hebben samen. De hele planning loopt anders dan normaal en dat is ook wel weer eens lekker. Toen ik gister op bed lag, bedacht ik me ineens dat we die dag nog niet eens hadden Bijbel gelezen. Ik zou willen dat ik me heiliger kon voordoen dan dit, dat ik na elke maaltijd of op een ander vast momenten de Bijbel zou lezen voor en met Anouk. Maar helaas, this is how it is.

Even snel lezen

Bijbel lezen schiet er zo vaak bij in, ook als wij gewoon thuis zijn. Er zit wel wat ritme in: meestal na het avond eten mag Anouk zelf de prentenbijbel pakken. Dan gaat ze op schoot van één van ons  lezen. Dat duurt echt maar een paar seconden, want ons kind is niet zo’n rustige lezer/zitter. Dus daarna spreken we een kort dankgebed uit en dan is het heel rap stoeien. Echt veel aandacht voor de Bijbel is er dus niet bij. Laat staan dat er veel eerbied bij komt kijken.

Structuur of juist wat losser?

Laatst hadden we het er over of we niet meer gewoon vast moeten houden aan structuur of juist wat losser omgaan met Bijbel lezen. We willen ook niet dat wij het haar opleggen, maar aan de andere kant hoort het ook gewoon bij hoe wij haar willen opvoeden. Wij vinden dit belangrijk. Het is soms voor onszelf al zo lastig om op vaste tijden de Bijbel te lezen, laat staan dat het in onze opvoeding een aandachtspunt blijft. Ik vraag me af hoe anderen dit doen, daarom hebben we voor deze week weer een gastblogger gevraagd. Bram Koerts sprak ik laatst over hoe hij dit zelf aanpakte in zijn gezin en ik vroeg hem dezelfde Quest als jullie nu. Daarom ben ik eerst benieuwd naar jullie ervaring hiermee:

De quest voor deze week is daarom: Hoe geven jullie thuis de Bijbel een plek?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *