De baby komt! 5 tips ter voorbereiding

Weekendtip: 5 Tips om je kind voor te bereiden op de komst van een baby

De komst van een baby is fantastisch. Dat ervaren wij deze weken weer aan den lijve. Ondanks wat slaaptekort genieten we samen met onze andere kinderen van onze dochter. En iedereen die haar ziet beaamt dat ze super lief, schattig en mooi is.

Vandaag geven we een aantal tips hoe jij jouw kind kunt voorbereiden op de komst van een baby.

1. Kondig op de juiste tijd aan

Bereid je kind op tijd voor op de komst van zijn broertje of zusje. Houd daarbij rekening met de leeftijd van je kind. Voor jonge kinderen is 8 maanden wachten op een baby erg lang. Vertel het aan jonge kinderen wanneer uiterlijk ook meer zichtbaar wordt dat er een baby op komst is. Bijvoorbeeld wanneer de buik van mama begint te groeien.

2. Kijk terug

Laat je kind foto’s of plaatjes zien van zijn eigen babytijd of van de ontwikkeling van een baby in de buik. Praat samen over zijn eigen babytijd. Daardoor wordt de komt van de baby minder abstract voor hem of haar.

3. Richt de kamer samen in

Betrek je kind bij de inrichting van de babykamer. Ga samen kijken naar gordijnen en behang of laat hem of haar een leuke knuffel uitkiezen voor de baby. Wanneer je kind nu nog in de babykamer slaapt is het wijs om ruim voor de bevalling zijn nieuwe kamer klaar te hebben. Dit zorgt er voor dat je kind minder het gevoel krijgt dat hij plaats moeten maken. Bovendien is het ook nog eens heel praktisch, want jij hebt meer tijd en ruimte om de babykamer te verven en behangen.

4. Maak tijd voor aandacht

Blijf je kind wanneer de baby is geboren aandacht geven. Hier kan vader een belangrijke rol inspelen. Plan tijd in om met je kind door te brengen zodat hij niet het gevoel krijgt dat alleen de baby belangrijk is. Je kunt de mensen die op visite komen ook vragen om hier rekening mee te houden. Bijvoorbeeld door een cadeautje voor je oudere kind mee te nemen.

5. Blijf lezen

Wil je meer lezen over het voorbereiden van je kind op de komst van de baby? Probeer dan één van deze boeken;

  1. Wat zit er in je buik, mama? – Sam Lloyd
  2. Kaatje en mama’s buik – Liesbet Slegers
  3. Saar wordt grote zus – Pauline Oud

Speciaal voor grote broer of grote zus verschenen deze boeken:

  1. Grote broer – Marian van Lieshoud
  2. Grote zus – Marian van Lieshoud
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *