Wat doe jij als je kind bang is?

Rare clowns, bibbers en het donker

Gisteravond kwam mijn jongste zoon thuis met een verhaal over zogenaamde horrorclowns en killerclowns. Terwijl hij daar iets over vertelde wat hij buiten had opgevangen, duwde mijn dochter haar handen voor haar oren. “Stop daarmee, ik ben bang voor horrorclowns!”. In de kinderboekenweek kwam zij ook al een keer uit bed omdat ze bang was voor deze clowns. Op school hadden kinderen verteld waar ze de bibbers van kregen en dat had haar op haar beurt weer angstig gemaakt.

We spraken nog even met onze zoon over zijn clownsverhaal om er achter te komen wat hij bedoelde. Er kwam een verhaal over Halloween, clowns die je laten schrikken en clowns die mensen ‘killen’ zoals hij het noemde. Daarna brachten we hem op bed. Toen we boven kwamen moest ik als eerste zijn kamer binnen en de gordijnen sluiten want hij was ‘bang voor het donker’. Nadat de gordijnen dicht waren, we een verhaaltje hebben gelezen, geknuffeld en gebeden, is hij gelukkig heerlijk gaan slapen.

Mijn kind is bang! Wat moet ik doen?

Kinderen kunnen angstig zijn voor de gekste dingen. Je hebt het als ouder vast ook al eens meegemaakt, of herinnert je nog van vroeger zaken waar je zelf bang voor was. Wat moet je daar als ouder nou mee doen? Deze week staan we daar bij stil. De quest voor deze week is daarom:

Wat doe jij als je kind bang is?

Deel jouw ervaringen over wat jij doet als je kind ergens angstig voor is. Of vertel wat jouw ouders deden op de momenten dat jij dat was. En wees vooral niet bang om je verhaal te delen 😉

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *