5 stappen voor tijd met God

Geloofsopvoeding begint bij jezelf! Daarom heb ik het vaak nodig om weer even de juiste focus te hebben. Dus deel ik vandaag vijf stappen om je tijd met God in te vullen. Je moet natuurlijk kijken naar wat bij jou past, maar dit kan je gebruiken als richtlijn:

  1.  Bedenk wat voor jou de beste manier is om tijd met God te hebben. Houd je van verdieping in boeken, een preek online bekijken, muziek luisteren, een stuk wandelen? Elke keer iets anders kan natuurlijk ook. Ik wilde zelf graag verdieping en inspiratie, dus ik ben verschillende Christelijke educatieve boeken gaan lezen (zoals die van Francis Chan, Bill Hybels, Henri Nouwen en Brené Brown).
  2. Bedenk wat voor jou de beste moment op de dag is om stille tijd te houden. Dat ligt er natuurlijk aan of je het met of zonder kinderen wilt doen. Anouk is nogal bewegelijk. Met een kind dat op je springt en over je heen klimt is het best lastig om te lezen. Dus dat doe ik niet. Ik ga een half uurtje eerder uit bed, dan is het nog lekker rustig wakker worden en heb ik alle aandacht voor m’n boek. Maar je kunt het ook ’s avonds doen in bed.  Of na het eten met je kind(eren) op de bank, samen de bijbel lezen. Neem er een kopje koffie of thee bij. Maak er een fijn moment van met elkaar!
  3. Bedenk hoe lang je minimaal stille tijd wilt houden. Niet als verplichting, maar als richtlijn. Dan kun je er ook beter rekening mee houden in je planning van de dag. Een half uur leek mij goed te doen en voor langere periode vol te houden. Een keertje korter of langer is natuurlijk niet erg.
  4. Ga het doen en houd vol! Het helpt als de stappen hierboven samen met je partner bespreekt en gaat uitvoeren, dan kun je elkaar er in motiveren. Hoe gaaf zou het zijn als je kind het zo normaal gaat vinden, dat hij of zij dat later zo overneemt, want “papa en mama deden dat ook altijd”.
  5. Bid er ook (samen) voor dat je stille tijd kunt houden en blijven houden. Voel je niet schuldig als het een keer niet lukt, ik weet zeker dat God elk moment dat je wél met Hem spendeert extra geniet.

Wij bidden er in elk geval voor dat het gaat lukken! En als je nog een leuke tip hebt om stille tijd te houden of in te vullen, dan kun je die hieronder kwijt!
Gezegend weekend!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *