4 vakantietips

Wil je een leuke vakantie waarin jij en je kinderen plezier hebben en heerlijk kunnen relaxen? Lees dan deze vakantietips en probeer ze uit in jouw gezin.

1: Bied ook in de vakantie structuur

Structuur geeft je kind houvast. Niet alleen wanneer je kind jong is, maar ook wanneer hij al ouder is.  Woensdag gaven we in de blog al een paar voorbeelden van structuur die je ook in de vakantie kunt gebruiken zoals bedtijden, etenstijden en schermtijd. Bedenk wat goed bij jou past en gebruik het in je vakantie.

2: Structuur bedenk je samen

De structuur en planning voor de vakantie kun je prima sámen met je kind bedenken. Da’s nog leuk ook. Bovendien is het voor je kind (nog) leuker om te werken aan een structuur waar hij zelf aan mee heeft gedacht. Bespreek met je kind wat hij leuk vindt om te doen en maak een leuke planning wanneer je wat kunt doen. Ook met je tieners kun je afspraken maken over de invulling van hun vakantietijd. Van te voren goede afspraken maken scheelt je een hoop discussie in de vakantie zelf.

3: Regels in de vakantie

Tijdens je vakantie kun je niet alleen de structuur aanpassen, maar ook anders omgaan met de regels die je normaal gesproken hebt. Schaf je regels niet af, want regels geven structuur. Wanneer je regels aanpast leg dan goed uit waarom en hoe je de regel aanpast zodat je kind weet waar hij aan toe is.

4: Wees flexibel

Misschien wil jij als ouder alles wel even loslaten in je vakantie niets anders doen dan tot rust komen en niks doen. Voor ouders is het vaak geen probleem om de knop ineens om te zetten. Kinderen zijn echter minder flexibel. Wees je daarvan bewust en stel je richting je kind en je eigen planning flexibel op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *